שיטות המכון
ההצלחה של בית הספר ש.ב.ח לשיקום ילדים בעלי נכויות פיזיות קשות ומורכבות מורכבת מהמון סיבות אך ברצוני למנות את חלקם, לפחות את האלה שלדעתי יש להם חלק מכריע בהצלחה.
ראשית, בכדי לבחון מהי הצלחה, צריך לדעת:
א. מהם המטרות המתבקשות מבית הספר.
ב. מהם הסיכויים להשגתם.
ג. מהו הזמן הנדרש להשגתם.
ד. מה נחשב כהישג.
א. המטרות המתבקשות ממכון שיקומי - 1. הצלחה שיקומית. 2. הישגיות בתחום הלימודים. 3. שילוב ילד במסגרת רגילה.
ב. הסיכוי להשגה -קשה מאוד לומר מהו הסיכוי היות וכל ילד הוא עולם ומלואו (תרתי משמע), אך לאור תוצאות שמפתיעות את הגורמים המטפלים ניתן לומר מהו השלב הבא המצופה. כשלנתון זה צריך להיות מספר גורמים,
1. שיתוף הפעולה עם ההורים. 2. רצון מצד הילד. 3.כימייה טובה עם הצוות המטפל.
ג. הזמן הנדרש להשגה - בדרך כלל נהוג לחשוב שכל הישג "צריך את הזמן שלו" ואנחנו לא יכולים לדעת כמה זמן זה יקח. טעות! אם תקבעו יעד וזמן להשגתו ברוב רובם של המקרים הצוות המטפל והילד יצליחו לעמוד ביעד. זהו כלל חשוב מאוד שאומנם לקוח מעולם העסקים אך הוא נכון מאוד גם לעולם השיקום.
ד. מה נחשב להישג - כל עמידה ביעד היא הישג עצום ובזה יש שוני גדול מהעולם העיסקי שבה עמידה ביעד היא הכרחית למנכ"ל ואילו הצלחה היא שבירה של היעד.
ההצלחה של בית הספר נמדדת ע"פ מספר קטגוריות, הקטגוריה המובילה :
שילוב במסגרת רגילה - ההישג של שילוב ילד עם שיתוק מוחין במכון רגיל, "עבורנו זהו יום חג" כך במילים אלה אומרת מנהלת הכיתה של הילד למרות הקושי העצום בשיחרור הילד לאחר עבודה כלכך אינטנסיבית בה היינו בעליות ומורדות והעבודה מסביב לשעון. "זוהי תמצית קיומנו לשם כך קמנו להביא את הילדים הללו לחיים רגילים ועצמאיים" אומרת מנהלת בית הספר.
שיפור משמעותי בתחום הפיזי -שיפור בכושר הניידות שלהם, תנועות ידיים ורגליים, שליטה ב-4 גפיים וכו'.
שיפור באיכות החיים שלהם - הנגזרת מכמה דברים כגון: גמילה מטיטול, אכילה עצמאית, לבישה עצמאית.
השיפור העצום בילדים בשנת הלימודים הנוכחית מביאה אותנו לחשוב היטב כמה הייתה יכולה להיות ההתקדמות לו היינו קמים כמה שנים קודם.